Roffaswing: Appellation Contrôlée 2012

  • Labels

JANUARI

Roffaswing was nog maar een paar maanden oud met het allereerste feestje achter de rug en begon 2012 in met een speciale Swingsalon tijdens het IFFR.
Dat kon maar een ding betekenen: hoogtij Hollywood in zwart-wit! De dresscode was zwart-grijs-wit, een flinke groep nieuwkomers deed mee aan de introworkshop van Elmer & Egle, er was een filmquiz, en voor kapsels in stijl was er hoog bezoek uit Utrecht: Madame de Pompadour.

FEBRUARI

In de koude winter liepen de dansers warm voor nieuwe initiatieven. De SwingPraktijk als laagdrempelige oefenavond in Hu'u op de Binnenwerg werd de wekelijkse social dance waar dansers elkaar ontmoeten buiten de lindylessen om.
Eens in de maand doken Roffaswingdj's voor de beste muziek uit de swingera de kelder in van het Nieuw Rotterdams Café. Al die andere ouderwetse krakers die ze niet op dansfeestjes kwijt konden stonden centraal tijdens de SwingSessies. Vaste prik was dj Mr. Hokum en z'n echte schellak plaatjes.

MAART

Op missie in de Rotterdamse Museumnacht, dat was swingen bij dj-collectief Funkel & Funkel in het Maritiem Museum.

APRIL

Een nieuwe lente, en een derde Swingsalon, een heuse tea dance met lindytaarten! De introworkshop van Hans & Katja van North Sea Swing was drukker dan ooit.En een dansje in het Havenmuseum tijdens het festival Stand Out to Sea.

MEI

Het eerste RoffaSwingUitje: op stap naar het Jazzfestival van Breda. Het weer goed, de muziek geweldig en de sfeer uitstekend.

JUNI

Peter & Pingel van Tangoworks uit Delfshaven nodigden Roffaswing, Triple Step en North Sea Swing uit voor een dansmiddag in de buitenlucht op het Stadspodium waar tango en swing elkaar ontmoetten.In het kader van North Sea Round Town organiseerde Roffaswing een jubileumfeestje: 85 jaar Lindy Hop. In mei 1927 hopte Charles Lindbergh de Atlantische Oceaan over. De legende vertelt dat daar de oorsprong van de naam ligt. Weer een zaal vol nieuwe enthousiastelingen op de introworkshop met Elmer & Egle, een gratis scheerbeurt van Meesterbarbier Jan Heideman, Roffaswing hoffotograaf Paul van der Blom (de betere foto's hier zijn van zijn hand) fotograafeerde de gasten in Lindy's Spirit of St. Louis. Er was live muziek van Birdie Bounce, een jonge band uit Lindy hot-spot Gent! Plus het magistrale uitzicht van Kantine Walhalla = een onvergetelijke zomernacht.

JULI

Een zuinige zomer, maar zodra het kon: hop naar buiten! De favoriete plek: Landgoed van Cool tot Terhave, verstopt aan de Coolhaven, achter de Machinist, ligt een overdekt houten vloertje, ideaal plekje voor een Grashopper. De batterij van de stoere bouwradio houdt het langer vol dan de meeste hoppers: 8 uur non-stop.

AUGUSTUS

Vakantiemaand, Studio Hop, Herräng, maar ook maand van het Jazzfestival in Delft. Triple Step gaf een introworkshop en hoppers uit Rotterdam en Delft dansten op misschien wel de mooiste zomeravond van het jaar.

SEPTEMBER

Meschiya Lake kwam naar Rotterdam, en hoe! Op de stoep bij Schorem en 's avonds de vlam in de pan bij Rotown. Roffaswing-dj's verzorgden de muziek voor en na de show en Rotterdam kon kennis maken een pittig swingpartijtje met dank aan Gentse Hoppers.Een nieuw seizoen en nieuwe Lindylessen in de stad en en heus weekend om Roffaswingers kennis te laten maken met dat andere swingdansje: balboa! Monique & Michel en Angela & Joost verzorgden een heel RoffaBalboaWeekend lessen in Cuartito Azul voor zo'n 60 dansers.

OKTOBER

Na de zomerstop en het nieuwe verse lesseizoen was de SwingPraktijk terug! De week begint swingend in Restaurant Werelds op de Witte de Withstraat.

NOVEMBER

¡Hola Hop! Drie lindyworkshops met leraren Soledad & Ricardo uit Argentinië. Een Swingsalon met charlestonworkshop van Lisa en de Ghentlemen draaien echte plaatjes!

DECEMBER

Volop aandacht voor de muziek! Roffaswing vroeg de dansers naar de beste en favoriete plaatjes om op te dansen. Op de eerste SwingSalon van 2013 draaiden we de Roffaswing Hot 100.

Hartelijk dank voor een geweldig jaar, we zien jullie weer graag in 2013!

2012 23 dec