ShimShamPraktijk

Plan: leer elkaar de Shim Sham tijdens de wekelijkse SwingPraktijk in Werelds (kijk bij events)! Vanaf 12 november nemen we wekelijks samen een klein deel door. 

Vergeet je ook steeds de pasjes van de Shim Sham? Val je opeens stil na een voortvarende start? Weet je ook niet meer hoe de break ging? Wat dacht je van een stap-voor-stap-herhaling? Als we elke week weer even oefenen en elkaar stukje bij beetje helpen dan hebben we 'm uiteindelijk helemaal in de benen! Ken je 'm al? Help dan mee om 'm voor te doen aan anderen!

Zo gauw de eerste noten van Jimmy Lunceford's Tain't What You Do klinken vliegen waar ook ter wereld Lindy Hoppers de dansvloer op voor de Shim Sham! Er zijn andere nummers om te shim shammen, maar Frankie Manning's favoriet is natuurlijk ook de onze:

Op wikipedia vind je nog meer achetrgondinformatie over deze klassieke dansroutine.

Patrick & Natasha hebben geweldig werk verricht door de Shim Sham-routine op verschillende manieren op youtube te zetten zodat iedereen 'm kan leren, herhalen en delen. In delen geknipt, van voren gefilmd, van achter gefilmd, met muziek, met tellen. Dus grote dank aan Patrick & Natasha! We zetten ze hier op een rij. Bezoek vooral ook de site van Natasha & Patrick Building the Swing Community voor meer info.

Week 1 Shim Sham:

en Full Break:

Week 2 Pushes & Cross Overs:

Week 3 Tacky Annies:

Week 4 Half Breaks:Week 5 Freezes:Week 6 Boogie backs, Boogie forwards, Shorty GeorgesEn nu de hele Shim Sham!Deze is van achteren gefilmd, op Youtube vind je ook nog in andere versies van voren, met tellen en met passen!

2012 13 nov